Terug naar Teamleden

Petra Smit 2015/2016

Alpe d’Huzes 2015

Meedoen met de Alpe d’Huzes om geld in te zamelen voor het KWF. Dat was de uitdaging die we vorig jaar aan zijn gegaan. Maanden leefden we toe naar deze dag, 4 juni 2015. We wisten niet wat we konden verwachten, we hadden verhalen gehoord over deze bijzondere dag. Maar hoe zou het nou zijn als je daar zelf bent? In één woord: geweldig! Wat was het ontzettend mooi om daar als team te zijn. De dagen voorafgaand aan de grote dag waren al zo speciaal. Je voelde de saamhorigheid, maar je proefde ook het verdriet van de andere mensen. De oorverdovende stilte die er soms was vertelde genoeg. Een ieder staat stil bij zijn eigen verdriet, gemis, gevecht en machteloosheid. Elk mens op die berg heeft zijn eigen verhaal. Respect voor die ander die ook meedoet voor dit goede doel. Samen die berg op om geld in te zamelen voor het KWF, maar ook samen meedoen voor verwerking, vertrouwen, kracht, liefde en hoop! Met ons team hebben we bijna 16000 euro opgehaald, geld dat onder andere besteedt zal worden aan onderzoek naar kanker. Want er zijn nog zoveel stappen te maken in de genezing van kanker. Wij hebben figuurlijk vele stappen gezet, maar letterlijk zullen er nog veel meer en grotere stappen gemaakt moeten worden.
De grote dag donderdag 4 juni; ‘s morgens om 4.15 zijn we gestart met onze eerste beklimming. Met goede verlichting op weg naar de top. Spannend, we wisten niet hoe ver en hoe moeilijk het nou eigenlijk zou zijn. Ingehaald door de vele fietsers met de meest bijzondere creaties op hun helmen om herkenbaar te zijn liepen we van bocht naar bocht. Af en toe een praatje met een fietser of een loper, elkaar aanmoedigen, even een arm op iemands schouder. In elke bocht brandden de kaarsen voor overleden dierbaren en voor mensen die nog strijden tegen deze ziekte. In bocht 3 stond mijn kaars voor Jacob en tijdens het lopen heb ik zijn foto bij de kaars gezet. De bocht met de koeien en de foto van Jacob in zijn boot; wat een mooi, maar ook pijnlijk plaatje. Bij aankomst in het dorp op de top van de Alpe d’Huez voelden we ons echte helden die binnengehaald werden door het publiek. Hand in hand kwamen Marion, Annemarie en ik door de finish en we werden binnengedragen door al die handen, muziek en lieve, enthousiaste woorden. Dit is onbeschrijfelijk en haast niet uit te leggen. Daarna konden we het niet laten: we gaan gewoon nog een keer omhoog lopen! Dit moeten we kunnen en dat is ons ook zeker gelukt. Met een temperatuur van ruim boven de 30 graden zijn we de tweede keer boven aangekomen om daar onze eigen supporters Jenniek, Arno, Riëtte, Aafke, Celine en Jannie te mogen begroeten. De kinderen die over het hek kwamen om mij te omarmen. Wat een tranen, tranen van vreugde en verdriet. Het publiek hoef je dit niet uit te leggen, iedereen voelt dat op dat moment. Boven hoorden we dat Ed bezig was met zijn derde beklimming en Hank met zijn vierde beklimming op de fiets. Samen hebben we dit gedaan op die dag met al die 4000 fietsers en 1000 lopers en iedereen heeft dit gevoel meegemaakt.

Petra_AH6-2015
4 juni 2015, de dag dat het de Nederlandse berg is in plaats van een Franse berg in het dorpje Bourg d‘Oisans. Zoveel deelnemers, zoveel toeschouwers en zoveel vrijwilligers. Hulde aan al die vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor dit prachtige evenement. Applaus voor de organisatie, alles was top geregeld! Wat ben ik blij dat ik dit heb mogen meemaken samen met onze kinderen, mijn team en de begeleiders. Wat ben ik trots op dit team! In deze week heb ik zoveel “toevalligheden” meegemaakt dat ik me echt af vraag wat toeval is en wat niet. Maar ik denk en hoop dat Jacob toch echt mee heeft gekeken.
5 juni 2015 hebben Arno en Riëtte ook de Alpe d’Huez beklommen en stil gestaan in bocht 3, de bocht waar de naam Jacob nog steeds zal staan en samen met Jenniek hebben wij hun aangemoedigd.
Graag wil ik iedereen graag heel hartelijk bedanken voor een sponsorbijdrage! Iedere euro telde mee en zonder jullie konden wij die berg niet op! Ik wil ook iedereen bedanken voor de vele lieve woorden, reacties, kaarten! Het was echt geweldig! Ik denk dat de Alpe d’Huzes voor mij een jaarlijks evenement gaat worden, misschien als deelnemer of anders als vrijwilliger. Ik kan zeggen: “Ik ben verslaafd aan de Alpe d’Huzes! Want dichter bij de hemel kom ik niet!”

Translate »