Terug naar Teamleden

Martin Berns 2017/2018/2019/2020

Liefde en verdriet liggen dicht bij elkaar!

Elf jaar geleden werd ik voor het eerst van zeer nabij geconfronteerd met de ziekte kanker. Nog geen maand na de geboorte van mijn jongste dochter overleed mijn moeder veel te jong aan de gevolgen van eierstokkanker. Nog geen veertien maanden later hebben wij ook van mijn vader afscheid moeten nemen, ook hij overleed aan de gevolgen van kanker. Ook in directe nabijheid zijn wij al diverse mensen verloren

Iedereen kent wel iemand binnen familie-, vrienden-, kennissenkring, die vecht of is overleden aan kanker.

Mijn naam is Martin Berns, 45 jaar, vader van Maurice, Femke en Elise en gehuwd met Jessica. Samen met mijn gezin probeer ik zoveel mogelijk geld in te zamelen om er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk geld beschikbaar komt voor onderzoek naar kanker. Wij moeten net zolang doorgaan totdat er niemand meer dood hoeft te gaan aan deze verschrikkelijke ziekte. Opgeven is geen optie!

Een aantal jaren geleden heb ik kennisgemaakt met Michel van den Akker, een deelnemer van “team Wouter Verhaar”, hij heeft mij enthousiast gemaakt mee te doen aan alpe d’Huzes.

In 2016 heb ik op de sterfdag van mijn moeder gezegd “No more excuses, er is altijd een reden te verzinnen om het niet te doen” en heb mij ingeschreven. In 2017 ben ik voor het eerst als de uitdaging aan gegaan om de alp (meer dan eens) te beklimmen. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik mijn gezonde lichaam kan en mag inzetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker!

In 2018 maakte ik voor het eerst deel uit van het team Climb4hope gaat Harder, een groep van mensen die ik allemaal heb leren kennen in voorbereiding op en tijdens de Alpe d’Huzes. Hun gedrevenheid, passie, sportiviteit , vriendschap, doorzettingsvermogen en saamhorigheid, zijn voor mij een inspiratiebron.

Na twee jaar achtereen zesmaal de berg te hebben bedwongen wil ik dit jaar gaan met een andere insteek. Alpe d’Huzes is veel meer dan op een dag de berg op je fiets of te voet beklimmen. Het is de strijd aan gaan met jezelf, nieuwe mensen ontmoeten, vriendschappen voor het leven maken, saamhorigheid.

Saamhorigheid heb ik gevoeld tot in het diepst van mijn vezels toen twee jaar geleden de koers werd stil gelegd en iedereen werd geëvacueerd van de berg door de zeer slechte weersomstandigheden.

Komend jaar zullen we gezamenlijk trainingstochten en -weekenden maken als voorbereiding op het evenement. Maar nog belangrijker zijn onze acties en evenementen om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

 

kadoneren-kwf-kankerbestrijding-fb

 

U steunt ons toch ook! Je kunt mij steunen via onderstaande link.

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/martinberns

Translate »