Terug naar Teamleden

Jannie Knol 2016/2018/2019

Hallo, ik ben Jannie Knol.

150603_062

Mijn naam is Jannie Knol en ik woon in Giethoorn met gelukkig een gezond gezin. Toch heb ik besloten om in juni 2016 mee te doen aan de Alpe d’HuZus.

Ik werk met verstandelijk gehandicapten van een over het algemeen vrij laag niveau, wat op zich soms al behoorlijk zwaar kan zijn. Als er dan ook nog een ziekte als kanker om de hoek komt kijken, wordt het wel erg moeilijk. Eén van onze cliënten is getroffen door kanker, er gebeurde van alles met haar lichaam. Zelf begreep ze niet veel van datgene wat er gebeurde. Helaas heeft zij de strijd tegen de ziekte niet gewonnen. Wat we met haar hebben meegemaakt, hoop ik nooit meer mee hoeven te maken.

Ook ga ik in juni de berg op voor Petra, één van onze teamleden. Petra is haar man, Jacob, verloren. Jacob was slechts 50 jaar oud, had een vrouw en drie kinderen en stond nog volop in het leven. Helaas heeft ook Jacob het niet mogen winnen van deze nare ziekte..

Vorig jaar tijdens de Alpe d’HuZes, toen ik mee was als toeschouwer, hebben we Wout leren kennen. Wout strijdt al zeven jaar tegen kanker. In juni ga ik samen met zijn vrouw de Alpe d’HuZus lopen om de dag erna onze mannen aan te moedigen die de berg zes keer op gaan fietsen. Wout is een actieve en positieve man die anderen altijd weet te motiveren om een doel te behalen. Het boek Harder, waarin hij zijn leven voor en tijdens de behandelingen heeft beschreven, verkopen wij als één van onze acties voor de Alpe d’HuZes. Uiteraard komt de gehele opbrengst ten goede van het KWF.

boek foto

 

U kunt mij direct steunen via mijn  deelnemerspagina van Alpe d’HuZes

Translate »