Nieuwe actie voor Alp d HuZes

Hier is ie dan het HARDER Nipperke.

Even een beetje achtergrond

Van idee tot likorette
Bij Diner Cafe de Kempen, een horecazaak in het Brabantse Knegsel, werd aan de gasten na afloop van het diner, steevast een borrel van het huis aangeboden. Ergens medio 2011 kwamen de eigenaren Bart Imming en Robby Verhagen op het idee om een “eigen” drankje aan de gasten aan te gaan bieden.
Ze begonnen een zoektocht langs diverse aanbieders van kruidenbitters, likeuren, likorettes etc. Voornaam was dat het drankje volgens uniek recept gestookt zou gaan worden, zodat ze ook echt een eigen identiteit er aan konden gaan geven. Uiteindelijk, vele testen en proeverijen later, was daar het eindresultaat: een likorette op basis van karamel & kaneel (met een vleugje vanille & amandel). Een heerlijke combinatie die zeer enthousiast werd ontvangen!
Er werd besloten om een prijsvraag uit te schrijven om zodoende een passende naam voor het drankje te bedenken. Maar liefst 750 namen werden door de gasten van Dinee cafe de Kempen aangedragen. Uiteindelijk werd gekozen voor de naam “’t Nipperke”. Dit vanwege de dubbele betekenis erachter. Je kunt van deze heerlijke borrel nippen en de borrel wordt op het nipperke, net voor het naar huis gaan aan de gasten, aangeboden.
Op 1 maart 2012, ter gelegenheid van het 10 jarige bestaan van Dinee Cafe de Kempen, werd ’t Nipperke officieel gelanceerd. Gasten genoten zichtbaar van het nieuwe “eigen” borreltje dus al snel volgde de vraag of er ook een fles van dit heerlijke drankje gekocht kon worden om mee naar huis te nemen. Van het één kwam het ander en nu ruim 7 jaar later is ’t Nipperke uitgegroeid tot een bekende likorette in de Brabantse Kempen en ondertussen ook daarbuiten!
Het Nipperke De smaak van de Kempen
De Brabantse Kempen, bekend van de *acht zaligheden en zijn *Contente Mens is een heerlijk likeurtje rijker. Proef dit heerlijke likeurtje en beleef het gevoel van de Bourgondische Kempen! ´t Nipperke is bereid uit zuiver natuurprodukten, dus zonder toevoeging van geur- en/of smaakstoffen. Volgens uniek recept gestookt en daarna afgevuld in een prachtige fles.

Patrick van Biketotaal De Smed kwam op het idee om dit te gaan inzetten om mij een handje toe te steken ivm de actie van Alpe d’HuZes omdat ik hersellende ban van een stamceltherapy en weinig actie kan voeren. Dit werd opgepikt door een aantal .bedrijven.Daar is het mogelijk een donatie te doen van minimaal 5 Euro voor een origeneel HARDER Nipperke. Het zijn;  Biketotaal De Smed , PLUS van Huijgevoort in Luijksgestel, Eersel en Dommelen , WPM Motors Lochem en Stop en Go in Lommel Kolonie. Daar ben ik ze zeer erkentelijk voor.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »