De laatste voorbereidingen!

Ons team is compleet en heeft zich ondertussen gevestigd in het plekje Bourg d’Oisans. Er wordt volop getraind, Ed en Wout hebben al heel wat kilometers gemaakt in de bergen en Jannie, Petra en Riëtte zijn lekker aan het lopen. Tijdens de koersweek is er van alles te doen. Naast verschillende presentaties, bijeenkomsten en foto exposities is er ook een markt, winkel, café, tent en worden er ’s avonds veel dingen georganiseerd.

Een bijzonder fenomeen van de Alpe d’HuZes is de hartenkretenwand, hierop schrijft iedereen een hartenkreet voor zijn of haar dierbare, die nog strijdende is of heeft gestreden. Daarnaast kunnen mensen kaarsen kopen en hierop een boodschap schrijven. Je kunt zelf kiezen in welke bocht je de kaars wil zetten. In totaal zijn er 21 bochten, nummer 21 is onderaan en nummer 1 boven, de kaars voor Jacob staat in bocht 3. De eerste fietsers van de Alpe d’HuZes starten al om 5 uur in de ochtend. De hele berg is verlicht, dit is een erg mooi en bijzonder gezicht. Naast alle kaarsen is de hele berg versierd met spandoeken, staan er overal tentjes waar de deelnemers drinken of eten kunnen krijgen en is er live entertainment.

kaarsjeshartenkreet

De hele koersweek kan natuurlijk niet bestaan zonder vrijwilligers. Daarom draagt ook ons team een steentje bij. Jannie heeft gister in het café gestaan en helpt vrijdag met de uitgifte van de kaarsen en Riëtte, Celine en Jenniek gaan vanavond de kaarsen klaarzetten.

De afstand die ons team aflegt op de Alpe d’Huez is 13,8 kilometer met een gemiddelde hellingspercentage van 8.2%. Woensdag trappen Jannie en Riëtte af, ze lopen mee met de Alpe d’HuZus. Zij starten om 11:00 en lopen 1x de berg op. Aan de Alpe d’HuZus kunnen deelnemers meedoen die of vrijwilligerswerk doen of een connectie hebben met iemand die meeloopt aan de Alpe d’Huzes. Het minimale bedrag dat iemand moet halen die meeloopt is €666,66 maar Jannie en Riëtte hebben samen ruim 2200 euro opgehaald!

Donderdag begint de Alpe d’HuZes, Ed en Wout gaan zo vaak mogelijk fietsend de berg op en Petra gaat lopend. Het minimale streefbedrag wat ze moeten halen is 2.500 euro per persoon, in totaal hebben ze met zijn drieën een bedrag van 16.000 euro opgehaald!

Ons team “Climb4Hope gaat Harder” heeft ruim 18.000 euro opgehaald voor het KWF, hier zijn wij reuze blij mee en heel erg dankbaar voor. Nog steeds kunnen jullie ons steunen, iedere euro telt!

WIJ ZIJN TE VOLGEN: Download de Alpe d’Huzes 2016 app of kijk de foto’s, video’s en tijden via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/tijden of kijk live mee via de lokale omroepen!

Woensdag:        Jannie: 206         Riëtte: 455

Donderdag:       Ed: 1197               Petra: 1199         Wout: 1198

team

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »